Jegyes fotózás tippek

Engedd meg, hogy gratuláljak az eljegyzéshez. Gondolom azért vagy itt, mert kacérkodsz egy profi jegyes fotózás gondolatával. wink Ha nem vagy gyakorlott modell, akkor ezek a tippek különösen jól fognak jönni. 

Jegyes fotózás tippek: Miről szól?

Egy jegyes fotózás lényege az egymás iránt érzett szerelmetek kinyilvánítása és e pillanatok megörökítése. Minden rólad és a párodról szól. Ti vagytok a központban és a ti történetetek. Hiszek benne, hogy egy jegyes fotózás képanyagának el kell mesélnie a ti megismerkedésetek és szerelmetek mozzanatait, meghatározó pillanatait.

Jegyes fotózás tippek: Helyszín

Elsősorban a számotokra fontos és meghatározó helyszíne(ke)n  érdemes fotózni. (Megismerkedés helye, első csók vagy a kedvenc lazítós helyetek.) Mivel ismerős a környezet, eggyel kevesebb a stressz faktor. Kellemes emlékek miatt könnyebb átengedni magatokat a boldogságnak – a felhőtlen könnyed természetes boldogság nagyon jól mutat a képeken.

 

Jegyes fotózás tippek: Időpont

Elsősorban a délutáni időpontokat szoktam javasolni, naplemente előtti 2-3 órát. Ekkor olyanok a fények, hogy öröm ránézni a képekre! Viszont Budapest (vagy akár más nagyobb város) esti fényeivel megfűszerezett képet nehéz überelni. Ezt inkább nyáron szoktam javasolni, mert napközben meleg van és így könnyebb megvédeni a sminked az izzadságtól is, ha nincs 40 c° árnyékban. Ősszel vagy tavasszal, amikor szép az idő szinte egész nap lehet fotózni.

Jegyes fotózás tippek: Öltözködés

A másik kulcselem. Azt tudom javasolni, hogy mindenképpen magatokat adjátok. Ne erőltessétek magatok olyan ruhába, amit ritkán viseltek, mert a feszengés meglátszik a képeken. Természetesen, ha helyszínül egy színházban fotózunk, akkor oda ne tornacipőben és pólóba gyertek. Hüvelykujj szabálynak azt tudom ajánlani, hogy eggyel jobb (stílusosabb) ruhát vegyetek fel, mint ahova egyébként az adott helyszínre mennétek. Színekben, ha lehet, akkor öltözzetek össze, de inkább csak a másodlagos színek szintjén. A lényeg, hogy egy egységet alkossatok együtt!

 

Jegyes fotózás tippek: Smink

Gazdaságos trükk, ha a próbasmink és próbahaj készítésének dátumát össze hangolod a fotózással. Így biztosan profi sminked és hajad lesz, és ez a képeken igazán jól fog mutatni. Ha erre nincs lehetőséged, akkor a szokásosnál erősebb sminket viselj, de ne vidd túlzásba!

 

Jegyes fotózás tippek: Pózok

A fotókon általában kicsit rá kell játszani a mozdulatokra, ha beállított képekről van szó. Mindenképpen a rátok leginkább jellemző pózokat érdemes megörökíteni. Ez alatt azt értem, hogy ha vicces bohókás önfeledt pár vagytok, akkor nyugodtan lehet vállon cipelős, vagy akár fagyit közösen nyalós képet is készíteni. Viszont ha visszafogottabbak vagytok, akkor a nyugodtabb pléden fekvős, kézen fogva sétálós képek fognak hozzátok illeni. Ezek alól csak a pillanatképek lesznek kivételek, ilyenkor egy-egy elkapott félmosoly, szokásos gesztus vagy egy a rátok jellemző mozdulat megörökítése a lényeg. Ezekhez kell a jó szem. J

 

Jegyes fotózás tippek: Képek felhasználása

Külföldről már itthonra is begyűrűzött a „Save the date” képek használata, amire tökéletes a jegyes fotózáson készült képek egyik darabja. Ha slideshow-t szeretnél a vacsora alatt, akkor kár lenne kihagyni belőle a jegyes fotózáson készült képeket, de talán a lakásban szépen keretbe foglalva mutatnak majd a legszebben.