Esküvői fotózás

Tervezgeted már a Nagy Napot? Esetleg már csak egy fotós hiányzik, hogy életed legfontosabb napja örökre megörökítésre kerüljön?
Olvass tovább lesz pár hasznos tipp.

Esküvői fotózás legfőbb kifogása:

„Rólam nem lehet jó fotót csinálni” – Azt hiszed nem vagy fotogén!

Elárulom neked Én is így voltam vele, és ezért álltam a gép másik oldalára. Vagy inkább ez is közrejátszhatott. A fényképezőgép nagyon máshogy látja a világot, így téged is. A félelmek és kifogások kezelésére nagyon jó eszköz lehet a Nagy Nap előtt egy jegyes fotózás ahol te is meggyőződhetsz arról, hogy nincs igazad. A jegyes fotózáson jobban megismerjük egymást, így a nagy napon már ismerősökként találkozunk.

Miért ne azonos napon legyen az esküvői kreatív fotózás az esküvővel?

Gondold végig 1 percben a következő két példát. Aztán döntsd el, neked melyik tetszik.

  1. Az esküvői forgatókönyvbe nagy nehézségek árán bepasszírozunk 1 órát a kreatív fotók elkészítésére, mivel szűkös az idő ezért messzire nem mehetünk. A környéken lévő helyeket kell kihasználni. Stresszesen, rohanva készítjük el azt a pár beállást, amik „ÉLETED NAGY NAPJÁT” örökítik meg. A rohanás közben megizzadsz, a smink megfolyik, az ing átázik. Közel sem vagytok a csúcsformátokban.
  2. Előtte megtervezzük, hova és mikor menjünk, hogy a fények a legjobbak legyenek a helyszín is tökéles legyen, ami akár 100km-re is lehet, mert nem kell rohanni vissza a szertartásra. Könnyed, jó hangulatú fotózáson, ti is jól érzitek magatokat, ami meglátszik a képeken is.
    Csúcsformában, tökéletes környezetben készített képeket nézegethettek évekkel később.

Profi beállásokra időt kell szánni, egy szuper esküvői kreatív anyagra legalább 3 órát javaslok. Ki tudtok szorítani ennyi időt a forgatókönyvből? Megváratnád a násznépet ilyen sokáig? Az a mondás, hogy „Jó munkához idő kell” itt határozottan mérvadó.

Remélem te is érzed a két példa közötti különbséget.

Hogy, mennyi képet adok át egy esküvői fotózás után?

Az esküvőd hosszától és a választott csomagtól függően, 200, 300, 500, db fotót fogok átadni.  Bár megeshet, ha csak polgári esküvőtök van, és utána egy vacsora a szűkcsaláddal, akkor nagyvalószínűséggel még a 200 db-ot sem éri el a szám. Ha viszont egy klasszikus utcán vonulós 11 től vendégeket várós, esküvőtök van polgári és egyházi szertartással és jól meg buliztatva hajnalig a násznépet, akkor ott bőven készül 2000 db felvétel amiből 500 db fotó gond nélkül átadható.

Őszintén valld be, hogy ha 1000 fotót kapnál, mennyivel többször néznéd, meg mint ha 500 fotót kellene megnézned. Ha másnak szeretnéd megmutatni, ők már a 200 után azt fogják mondani „Óóó, ez is, de jó”, de valójában már unni fogja.

Egy igazán ütős sokat mondó fotó felér jó pár átlagos képpel. Ezért inkább a minőségre fektetem a hangsúlyt a mennyiség helyett.

Megkapjátok az összes esküvői képet?
A nyers fotókat átadom-e?

Olyan képekből az összest átadom, amin valami történik. Technikailag hibás vagy sorozatfelvételeket, amiken alig van parányi változás, minek nézegetnél. Egy felvételből akkor lesz fotó ha azt feldolgozom, az is a folyamat része. Ettől lesznek a képek olyanok amilyenek megtetszettek a referenciámban. Így kérlek, ne is kérd azt, hogy rossz fotókat adjak oda, mert az a munkámat minősítené.

Hogyan kapjátok meg az esküvői fotózáson készült végleges képeket?

Modern világban élünk, így én a Google Drive felhőszolgáltatását szoktam használni a fotók átadására.
Kaptok egy linket amivel be tudtok lépni a mappátokba (Csak ti és én férek hozzá) ide töltöm fel az esküvői fotókat, nagyfelbontásban. Hagyok időt letölteni őket. Még 3 hétig fent vannak a fotók, utána helygazdálkodás miatt letörlőm. Viszont, ha valamiért elvesztek volna a képek, akkor csak küldjetek egy e-mailt és visszatöltöm, hogy újra elérhető legyen számotokra.

Van más megoldás is?
Természetesen, ha nektek ez túl komplikált akkor egy adathordozó (pendrive) segítségével fogom eljuttatni hozzátok a fotóitokat.

Retusálásom-e a képeket?

A kreatív fotózás felvételein egy alap retusálást szoktam végezni, viszont a lagzin és a szertartások fotóin csak utómunkát végzek. Színek, fények beállítása.

Mennyibe kerül egy esküvői fotózás?

Az átláthatóság miatt létrehoztam egy másik oldalt, ami az esküvői fotózás árak néven fut. (Kattints a kiemelt szövegre és máris megnézheted publikus jelenlegi áraimat.)

Miért válassz engem esküvői fotózásra?

Nem szeretnélek azzal untatni, hogy mert nekem ilyen meg olyan objektívem és fényképezőgépem van, és itt meg azt fotóztam már. Ha az eddigi esküvői képeim, nem tudtak meggyőzni akkor bármit mondhatok. Mindenez túl mindenkinek van egy rokona, haverja, bárkije, akinek van jó fényképezőgépe és jófejségből eljön fotózni. Én a megbízásaimat komolyan veszem és biztosan magas színvonalú képeket adok át.

Nos, ez a lelkes rokon, haver, amatőr felszereléssel, hogy tudja kezelni az izgalmát, pár pálinka után már nem valószínű, hogy alkalmas, közös életetek leglényegesebb napjának megörökítésére. Azon túl, hogy neki egy idő után kellemetlen lesz, mert nem élvezheti a lagzit.

Ha nem látod a különbséget köztem és az olcsóbb vagy drágább fotósok között akkor, valószínűleg nem én vagyok a Te fotósod.

Hogyan készülje fel az eskövői fotózásra?

Ebben a részben találtsz pár bejegyzést profiktól, akik segítenek smink, haj és ruha terén. (Most még csak a sminkes bejegyzés érhető el.)

Esküvői smink

Profi sminkes ismerősöm, megosztja veled a gondolatait az esküvői sminkről. Kattints ide és már olvashatod is.