Családi fotózás tippek

Hoztam neked egy pár olyan egyszerű tippet, amivel feldobhatod a családi kép galériába készülő képeket. Semmilyen komoly felszerelésre nem lesz szükséged, ezek a tippek telefonnal is működnek. laughing

1. Családi fotózás tippek – Csoport képek

Biztosan láttál már olyan csoportképet, ahol egy két ember éppen bele pislogott a képbe. Ezt elkerülve két technikát szoktam használni. Egyik, hogy több képet készítek és majd photoshopban kicserélgetem a nyitott szemeket, mert minden képen nem lehet csukott a szeme, még ha nagyon pislogós is a társaság. A másik, hogy megkérek mindenkit, hogy csukják be a szemüket és 1,2,3 ra nyissák ki és nézzenek rám. Így biztosan nyitva lesz a szeme mindenkinek. Neked is ezt a kis trükköt ajánlom a családi csoportképeknél.

2. Családi fotózás tippek – 1 kép nem kép, csinálj többet!

Ha gyerkőcöket is kell fotózni, akkor eleve úgy készülök, hogy sok képet fogok készíteni, mert nem tudom mit fognak csinálni a következő pillanatban. A sorozat felvételekben vannak olyan gyöngyszemek, ami biztosan benne lesz a kiválasztott képek között. Tehát, neked is azt ajánlom, hogy mindig több képet készíts, maximum kitörlőd, ami nem sikerült jól.

 3. Családi fotózás tippek – Menj le a gyerek szemmagasságára!

Ha igazán megkapó családi fotót szeretnék készíteni, mindig a gyerkőc szemmagaságából csinálom, mivel felnőtt emberként ritkán játunk a „lenti világba” ezért rögtön érdekesnek fogjuk találni a képet. Megmutatja, hogyan is látja a világot a család legkisebb tagja. Ne félj letérdelni, vagy leülni a földre egy jó gyerek fotóért.
Meg hálálja azt a kevés fáradalmat!

 4. Családi fotózás tippek – Figyelj a napra!

Sose fotózz nappal szembe mert csak sziluetteket fogsz megörökíteni, esetleg sok fény miatt túl világos lesz a háttere a képnek. A legjobb, ha oldalról jön a fény mert ilyenkor. A másik hasznos tanács, ha félárnyékos helyen készíted a képet, nem a tűző napon, vagy ha megvárod, egy felhő beússzon a nap elé. Ekkor szép egyenletes fényt fogsz kapni, és sokkal szebb lesz az elkészült kép is.

5. Családi fotózás tippek – Pár póz!

Mindig nagyon nehéz helyzet, hogy még is hogyan álljanak a képen a családtagok. Ezért hoztam 5 ötletet, hogyan álljatok, üljetek, feküdjetek, a képeken.

  1. Vonat: Üljetek egymás mögé úgy, hogy a legkisebb van legelöl majd anya és apa.
    Egy puszi vagy ölelés még jobban feldobja a képet.
    Telefonon a front kamerával és önkioldóval bárhol csinálhattok ilyen fotókat.
  2. Dobd fel a gyerkőcöt: A kacagó, mosolygós gyerek akivel játszanak egyszerűen nem tud rosszul kinézni. Bízd a fárasztó munkát apára te pedig készíts sok képet(ahogy fentebb is tanácsoltam).
  3. Játék közben: Egy kis fogócska a gyerekkel szintén hálás téma. Mert a kép magáért fog beszélni. Főleg ha az ő szemmagaságából készül az a kép.
  4. Ölelés: Egy meghitt szeretettel teli ölelés megörökítése is csodásan fog mutatni a családi albumban, itt is inkább a gyerkőchöz leguggoló és úgy megölelő beállás mutat szépen, természetesen ezt is a gyerek magasságából.
  5. Ölben tartva: Ne guggoljunk annyit, hozzuk fel a kicsit a saját magasságunkba és ott kérjük, hogy öleljen meg vagy adjon egy puszit. Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb fotó beállás keresni sem lehet.

Ha tudsz angolul ezen az oldalon találsz még pár remek beállást igaz ez egy fotós oldal, de ötletnek mindenképpen jó lehet.